Semester.
Nu har vi haft semester i en vecka. Vi kan ju inte direkt klaga på vädret. 30 grader o sol hela veckan, Vi har verkligen haft semester! Legat vid poolen hela veckan. Gött mos! I kväll ska jag blogga lite mer..


So long!

mMycket tänkvärt!Hej

För ett tag sedan så var Yannick Tregaro (friidrottstränaren) i
Kungsbacka och höll en inspirationsföreläsning.
En del av det som hans filosofi gällande både träning och livet i allmänhet,
baserades till viss del på samma inställning som i texten här nedan.


---------------------------------

Kalle är den typen du älskar att hata.Han är alltid på gott humör och har alltid något positivt att säga.När någon frågade honom hur han mådde svarade han: 'Om jag mådde bättre hade jag varit tvillingar'.

Han var en naturlig inspiratör. Om en av de anställda hade en dålig dag var Kalle där och talade om för de anställde hur man kunde se positivt på situationen.

Jag blev nyfiken av att se detta, så en dag gick jag bort till Kalle och frågade honom: 'Hur lyckas du?'

Kalle svarade: 'Varje morgon vaknar jag och säger till mig själv: Du har två val idag. Du kan välja att vara på gott humör eller du kan välja att vara på dåligt humör. Jag väljer att vara på gott humör.'

Varje gång det sker något dåligt, kan jag välja att vara ett offer eller dra lärdom av det. Jag väljer att dra lärdom av det.

Varje gång någon kommer och klagar hos mig, kan jag välja att acceptera deras klagan eller jag kan välja att peka på de positiva sidorna i livet.

Jag väljer de positiva sidorna i livet.

'Säkert, men det är inte fullt så enkelt', protesterade jag.

'Det är det', svarade Kalle. Livet handlar om val. När du tar bort allt runt omkring är varje situation ett val. Du väljer hur du
vill reagera på situationen.

Du väljer hur folk skall påverka ditt humör.

Det är du som väljer om du vill vara på bra eller dåligt humör.

Till syvende och sist är det ditt val hur du lever ditt liv.

Jag funderade över vad Kalle hade sagt.

Strax därefter lämnade jag företaget för att starta eget. Vi tappade kontakten, men jag tänkte ofta på honom när jag gjorde ett val i förhållande till livet, istället för att bara reagera på det. Många år senare hörde jag att Kalle var inblandad i en
allvarlig olycka med ett fall på 20 meter från en radiomast. Efter 18 timmars operation och flera veckor på intensiven, blev Kalle utskriven från sjukhuset med skenor längs ryggen. Jag träffade Kalle ca sex veckor efter olyckan. Då jag frågade honom hur han mådde, svarade han: 'Om jag mådde bättre skulle jag ha varit tvillingar. Vill du se ärren?' Jag avböjde erbjudandet om att se ärren, men frågade honom om vad som försiggick i huvudet på honom under olyckan.

'Det första jag tänkte på var på min ännu ofödda dotter', svarade Kalle.

'Så medan jag låg på marken mindes jag att jag hade två val. Jag kunde välja att leva eller jag kunde välja att dö. Jag valde att leva'.

'Var du inte rädd? Blev du inte medvetslös?' frågade jag

Kalle fortsatte: 'Ambulanspersonalen var fantastisk. De sa hela tiden att allt kommer att gå bra. Men då de rullade in mig på akutmottagningen och jag såg uttrycken i läkarnas och sjuksköterskornas ansikten, blev jag vettskrämd. I deras ögon stod skrivet: 'Han är döende'. Jag visste att jag måste göra något.

Vad gjorde du då?', frågade jag.

Nå, det var en sjuksköterska som skrek frågor till mig', sa Kalle.

Hon frågade om jag var allergisk mot något.

Ja', svarade jag. Läkarna och sjuksköterskorna stannade upp medan de väntade på mitt svar. Jag tog ett djupt andetag och ropade: 'Tyngdkraften'.Genom deras skratt sa jag till dem: 'Jag väljer att leva. Operera mig som om jag var levande, inte död'.

Kalle överlevde tack vare läkarens skicklighet, men också på grund av sin fantastiska inställning. Jag lärde av honom att varje dag kan vi välja att leva fullt ut.

Inställningen är, trots allt, allt.

Gör er därför inga bekymmer för morgondagen. Den får själv bära sina bekymmer. Var dag har nog av sin egen plåga'. Matteus 6:34Egentligen är dagen idag den morgondag som du bekymrade dig för igår.

Nu har du två valmöjligheter:

1. Radera detta

2. Vidarebefordra det till människor som du bryr dig om.

Jag hoppas att du väljer alternativ 2. Det gjorde jag.Jag är tacksam......

....för tonåringen som gnäller för att han måste diska för då är han hemma och inte ute på gatorna.

....för skatterna jag betalar för det betyder att jag har ett jobb.

....för att jag måste städa efter en fest för det betyder att jag har vänner.

....för att kläderna är lite trånga för det betyder att jag har mat på bordet.

....för att gräsmattan behöver klippas , fönster tvättas och hängrännor som måste rensas, jag har ett eget hem.

....för skuggan som bevakar mitt arbete, det betyder att jag är ute i solen.

....för alla klagomål på politiker för det betyder att vi har fri yttranderätt.

....för att parkeringsplatsen är längst bort för det betyder att jag har råd att ha bil.

....för min höga elräkning, den betyder att jag har det varmt.

....för kvinnan i bänken bakom mig i kyrkan som sjunger falskt för det betyder att jag kan höra.

....för tvätthögen på bordet för det betyder att jag har kläder att ta på mig.

....för trötthet och värkande muskler i slutet av dagen - jag har kunnat arbeta hårt.

....för väckarklockan som ringer på morgonen, jag lever.

....och sist men inte minst för att jag får många mail, för det betyder att någon tänker på mig.Sänd detta till någon du bryr dig om, jag gjorde just det!Eller gör som jag.. BLOGGA istället.. =)
m.Mumsfilibaba.
Blev så sugen på att baka. Så jag har precis gjort det! Gjorde min vanliga kladdkake-muffins men idag med en twist.. Jag smälte ner blockchoklad och hade i. (jaja jag såg reklamen på teve, leila eller vad hon heter)I ugnen.

Provade för första gången min siliconform. Men använde formar ändå.
Klara.

Man skulle kunna ha grädde o bär men jag hade inte det hemma. Fick bli florsocker i stället, men det går inte av för hackor heller!!!mSATC
(Bild: google)
(Bild: google)


Ikväll ska jag, L & Millbert gå ut och äta. Efter det blir det bio. Sex and the city. Det ska bli så himla roligt!!
Jag längtar!! Hoppas filmen är så bra som jag har hört. Dumt att ha för höga förhoppningar, men ändå!!


m


Tävling.
Vill ni vara med i en tävling där man kan vinna en fin skål från marimekko?

Kika i så fall in hos tjohalia


m


22 grader.Idag har vi haft underbart väder. 22 grader i poolen o sol hela dagen. Det blev en kväll vid och i poolen. Gött!!


m


PS2
Jaja.. jag har inga gröna fingrar.. jag är värdelös med blommor. Jag får väl hålla mig till det jag kan! Det jag är BRA på!!
I kväll började jag Modda vår PS2:a. Blev inte riktigt klar men fortsätter imorrn. Tyvärr var skaltången bara en storlek och givetvis fel... så jag fick använda vanlig tång för o få bort isoleringen... JOBBIGT!!!


Slänger in lite bilder..
hoppas vi får ihop den sen.. =)jag "in action"
halvfärdig.. eller mer.. bara 5 lödpunkter kvar..m
(elektroniknörd)

Vad i helvete??!!??
Ja, jag har ju berättat för er om mina tomatplantor. Förra året var jag ju lite för sen med planteringen så de hann aldrig riktigt mogna. I år var jag ute i tid. I god tid! När jag planterde dem var svärmor utomlands och jag vet att hon gärna ville ha så jag köpte 2 nya hinkar och planterade 2 till henne. 3 till mig själv. I förrgår kom min vän Eba hit en sväng. Vilket var lika trevligt som vanligt. Men henne får jag alltid skratta så att magen värker. I love it!

Nåja till saken... Hon gick en runda o kollade in vår pool o lite. Vi kom till tomaterna. Jag var stolt som en tupp för jag är INTE känd för mina gröna fingrar. Och jag menar verkligen INTE!! Jag tar död på det mesta i ärlighetens namn. Så stolt som jag var började jag babbla på om hur tidigt jag varit ute med planteringen och att jag planterat 2 till svärmor. etc etc..

Vad händer då?? Jo Eba börjar att asflabba. Jag fattar noll... Men hon skrattar bara mer o mer... Hela hon vrids och hon nästan ligger på gräset och bara garvar.. Hon kippar efter luft. Tårarna sprutar o hon säger... MAAALIN ... haha haha din svärmor får fina tomatplantor, men i dina 3 hinkar är det ju bara nån sorts ogräs.........

Eek VAD I HELVETE???????? Jag har alltså inga tomatplantor i mina hinkar, det är OGRÄS från jorden jag planterade i... Ledsen

Så oväntat... NOT... vad hade jag väntat mig, tomater?? Jag?? Med knallsvarta fingrar... *suck*
Så när jag platerade tomatplantorna i hinkarna så tog jag alltså ogräs o planerade i mina hinkar, tomater i svärmors och de resterande "äkta" tomatplantorna KASTADE jag....

Nu kan svärmor glömma sina tomater.... eller hon får en... jag är bara värd en.... Jag är en inkometent bajsunge!!!!!!!!!!!


m


( Ja Eba jag förstår att hela min fd arbetsplats redan har fått höra... synd att jag inte kunde vara där på fikarasten och få skratta lite... för liiite roligt är det.. men det tänker jag aldrig erkänna.....)Äntligen!

                      
     Igår                             Idag.Lovely!!m

RSS 2.0